Sala de premsa

Noticies del tipus : Notes de premsa

imagen

Manresa s'adhereix de nou a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que enguany posa l’accent en la reducció

Amb aquest objectiu l’Ajuntament de Manresa porta a terme una campanya de difusió de consells per exhortar a reduir els residus que es generen en la vida quotidiana en quatre grups de productes: els plàstics, el malbaratament alimentari, la roba i l’oli domèstic.

Llegir més
imagen

L’Ajuntament de Manresa s’il·lumina de color blau i celebra l’acte central del Dia Internacional de la Infància, demà

Demà dimecres 20 de novembre, es commemora el Dia Internacional de la Infància. Manresa se suma a la proposta d’UNICEF per celebrar els 30 anys de la Convenció sobre els Drets de l’Infant per part de les Nacions Unides. Demà al matí tindrà l’acte commemoratiu de la Setmana dels Drets dels Infants, al Saló de Sessions de l’Ajuntament.

Llegir més
imagen

L'espectacle inaugural del Tocats de Lletra, ajornat per la vaga general, es farà el dimarts 17 de desembre

El recital (les)Brossa interpretat per Celeste Alías, Meritxell Cucurella-Jorba i Joana Gomila, tindrà lloc a les 8 del vespre a la Sala Petita del Kursaal. Les invitacions es podran recollir a partir de demà, dimecres 20 de novembre al mateix teatre. Igualment, Les persones que conservin l’entrada del dia 18 d’octubre només han de confirmar la seva assistència al correu del Kursaal, o presencialment, a les taquilles del teatre.

Llegir més
imagen

Manresa estrena el nou camí de la Salut de Viladordis

L’actuació, amb un pressupost de 179.982 euros, ha suposat la millora d’aquest camí que uneix la carretera BV-1225 (carretera que uneix Manresa i el Pont de Vilomara) i el nucli de Viladordis passant pel santuari de la Salut de Viladordis. Amb aquesta actuació es dona resposta a una llarga reivindicació de veïns i veïnes de Viladordis. Aquest matí se n’ha fet la presentació, amb l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, diversos regidors i representants de l’associació de veïns. 

Llegir més
imagen

Manresa participa a la commemoració del 125è aniversari de l’assemblea de la Unió Catalanista a Balaguer, posterior a l’aprovació de les Bases de Manresa

Els anys posteriors a l’aprovació de les Bases de Manresa, al Saló de Sessions de l’Ajuntament de la ciutat, el 1892, la Unió Catalanista va fer assemblees a Reus, el 1893, i a Balaguer, el 1894. Ahir diumenge, la capital de la Noguera va celebrar l’acte de commemoració del 125è aniversari d’aquesta assemblea, que va incloure la inauguració de la plaça de la Unió Catalanista. En representació de Manresa, hi va assistir el primer tinent d’alcalde i regidor de Presidència, Marc Aloy.

Llegir més
imagen

La peça teatral 'The Li/ea/ving Project' triomfa als Carlins i recapta 700 euros per l’ONG Proactiva Open Arms

The Li/ea/ving Project és una obra de teatre social elaborada amb un guió col·lectiu i que posa sobre l’escenari escenes íntimes de persones que han viscut migracions forçades. És un projecte de la companyia Sargantana creada en el  marc del MOU-TEatre, Arts escèniques i inclusió social.

Llegir més
imagen

Manresa acull la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya per tercera vegada

El dimarts 19 de novembre l’Auditori de la Plana de l’Om acollirà la projecció de la pel·lícula “Lazzaro Felice”, inclosa dins la XVI Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. La mostra programa a partir d’avui i fins al 30 de novembre 76 projeccions arreu de Catalunya.

Llegir més
imagen

El Casal de joves la Kampana acull el joc interactiu per prevenir les violències sexuals a l’adolescència “Tabú, Tu tries què t’hi jugues”

El joc, instal·lat al Casal de joves La Kampana, pretén anar a la base de l’iceberg de la violència masclista i posar de manifest tot allò que no es veu. Es treballen diferents continguts pedagògics, en funció de les tries individuals de cadascú al joc.

Llegir més
imagen

Arriba la 3a edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià

Els dies 22 i 23 de novembre Manresa acull l’oportunitat perfecta per conèixer els productes gastronòmics i la cultura culinària a l’entorn  del camí Ignasià. Les jornades compten amb la col·laboració de l'Obra Social de la Caixa.

Llegir més